Het visserijmuseumBij het begin zagen we hoe een visser leefde en ze leven heel krab en zijn ar. Ze hebben een koordje aan hun bed hangen dat rechtstreeks verbonden is met de wieg van het kindje. We zagen ook wat een vrouw deed als de man weg was, namelijk ze ging met een steeknet krabben vangen als het vloed was. De zeemannen hebben ook een eigen patroonheilige namelijk Sint-Petrus.
Er waren ook tonnen die we mochten optillen en ze stonden van makkelijk naar moeilijk. Dat kwam door de voer van de touwen: de ene kreeg geen hulp, de andere 1extra touw en verbinding en een andere 2 extra touwen en een verbinding extra. Er was ook een dun en scherp mes, dat heette het vlekkenmes. 
Dan mochten we op de steiger van een boot dat niet echt op water stond. Eenmaal terug beneden kwamen we bij aquariums vol met vissen en krabben. Aan de deur van het visserijmuseum stonden 3 zeehonden beelden die van afval dat uit de zee komt gemaakt zijn. Daar hebben we ook Sander opgehaald die vanaf vandaag dus bij zeeklassen is. We hadden ook een bundeltje waar vragen in stonden waar de antwoorden in het museum te vinden waren. Er was ook een winkeltje waar een paar kinderen gebruik van konden maken. We kwamen ook te weten dat er een Zeemans school was. We zagen ook Zeemansboekjes van Zeemannen. Die stonden vol geschriften die we niet konden lezen.

Martijn en Luca

Reacties

Populaire posts van deze blog

Speurtocht naar het zwembad

Strand

Zwemmen